Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Cibakházi Holt-Tisza rehabilitációs lehetőségei 6. konferencia 2012

A 2012. november 23. napján megrendezett Cibakházi-Holt-Tisza Rehabilitációs elképzeléseivel kapcsolatos VI. nyilvános szakmai konferencia és fórum résztvevőit, melynek fővédnöke: Dr. Fazekas Sándor Vidékfejlesztési Miniszter Úr volt, Hegyes Zoltán, Cibakháza Polgármestere köszöntötte.

Jelen menüpontban, az alább olvasható anyagok, a rendezvény szó szerinti jegyzőkönyvét, az előadások prezentációi alapján tartalmazzák, a hivatkozásokra kattintva is elérhetők.

 

 

A polgármester köszöntőjét követően, a Vidékfejlesztési Minisztérium képviseletében,

Kis Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium Vidékfejlesztési Főosztály Térségi Programok Osztálya Osztályvezetője üdvözölte, a konferencián résztvevőket, és tartotta meg előadását.

Kis Zoltán Úr előadását követően, Dr. Aradi Csaba Címzetes egyetemi docens, a Hortobágyi Nemzeti Park Nyugalmazott Igazgatója,

Tájléptékű gazdálkodás szerepe a Tisza táj, ezen belül a Cibakházi Holt-Tisza életében címmel tartotta meg előadását. Háfra Mátyás Közép-Tisza- Vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság Vízgyűjtő- Gazdálkodási Osztály Osztályvezetője,

A Cibakházi Holt-Tisza vízgazdálkodás fejlesztésének stratégiai lehetőségeit mutatta be előadásában. Németh László, a Debreceni Egyetem Természettudományi kar hallgatója, A 2012 évi nyári vízpótlás holtágba érkezését követő víz és iszap minőségi, valamint zooplankton vizsgálat eredményeiről adott számot.

 

Urbán Sándor a Jászkun Természetvédelmi Szervezet elnöke

A Cibakházi Holt-Tisza élővilágáról, egy haldokló holtág címmű előadását tartotta meg. A rendezvény záró előadását,

A holtág rehabilitáció megvalósulásának jövőképe fenntartható gazdaságfejlesztési szempontból címmel,

Varga Mátyás, Cibakházi Nagyközségi Önkormányzat Holtág rehabilitációs szakreferens, a rendezvény szervezője tartotta meg.

A rendezvényen elhangzottakat, Hegyes Zoltán, Cibakháza Polgármestere az alábbiakban foglalta össze.

 

Cikkek

Nyaralás, és a vízpart.

2008.06.27

Mint azt a gyakorlat is mutatja, a vízpart optimális a regenerálódásra, hiszen a lételemünk ilyenkor sem hagy bennünket cserben. Hűst, nyugalmat, és kikapcsolódást biztosít.