Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cibakháza, Jász Nagykun Szolnok megye déli részén található. Páratlan természeti kincse, a Nemzeti örökségünk részét képező Cibakházi- Holt- Tisza, ami 16,8 km hosszúságú, legnagyobb Tisza holtág. A településről többet, a www.cibakhaza.hu weblapon.

A holtág, 2007-től lett horgászkezelésben lévő vízterület.  A www.cvhe.hu weboldalon részletes információk találhatók a horgászat kedvelői számára.
 A Natura 2000 jelölt területen, többek között, a madárvilág számos faja figyelhető meg természetes környezetében.

Kép  

 
A holtág egyes szakaszai, erősen feliszapolódtak. Ezen területek rehabilitációja elkerülhetetlen.

A tervezett rekonstrukciós, és fejlesztési elképzelések hatására, reméljük, hogy hamarosan, az aktív kikapcsolódásra vágyók számára, az egyik leg kedveltebb alföldi terület köszöntheti, az ide látogatókat.
A közelben található, a Tiszakürti Arborétum, és a Cserkeszőlői gyógyfürdő. E három település, természeti kincseivel, kiváló lehetőséget biztosíthat, a regenerálódásra vágyóknak.

Mindenki, aki ide látogat, megtalálhatja az Alföldi táj, és környezet szépségeit. Látogatásával segítheti azt a nemes célt, hogy megőrizzük unokáink számára az alföld festői szépségekkel megáldott gyöngyszemét, a Cibakházi- Holt- Tiszát.

 

Madarak

  Kép

Kép
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

cserkeszölő

(bézi istván, 2010.04.14 11:43)

jó hely