Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

A Cibakházi-Holt-Tiszához kötődő kisfilmek

 

 

Közös Ima a Cibakházi Holt-Tiszáért 2014 03 21

Cibakházi-Holt-Tisza I. rész

Cibakházi-Holt-Tisza II. rész

A Cibakházi Holt Tisza útról vízről és levegőből 2010

https://vimeo.com/48013193

Tiszavirág

A vízi élettér ökológiai katasztrófája a Cibakházi Holt Tisza szakaszán 2012 07 14

Az utolsó nap! 2012 12 21 törpeharcsa gyérítés a Cibakházi Holt-Tiszán.

 

 

A mappában található képek előnézete A Cibakházi- Holt- Tisza

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

matyas59@freemail.hu

(Varga Mátyás, 2010.05.03 12:10)

Kedves Pisti !

Köszönöm az elismerő sorokat! Igazán jól esnek, pont akkor, amikor a racionális gondolkodásra hivatkozó bolygónkat pusztító, önmagát a homo sapiens fajhoz sorolók miatt éppen feladni készültem a harcot.
Igaz ami igaz, elismerő szavakért semmit nem ad a sarki fűszeres, és lassan már azt gondolom, hogy a jó Isten sem képes segíteni. Lám, a gondviselés, baráti sorok formájában már megküldte jelzését.FOLYTATOM!

Vadász keresztapád.

jegyzo@dunaweb.hu

(Laskai István, 2010.05.03 12:05)

Kedves Barátom!

Régóta készülök elmélyedni abban a képi és egyéb jellemzőinél fogva komplex világban, melyről már régóta kapok tőled anyagokat. Bevallom, hogy eddig sajnos nem fordítottam rá kellő figyelmet idő hiányában. Amit azonban most láttam az példaértékű, fantasztikus és követendő példát állít minden EMBER számára akinek egy kicsit is fontos az, hogy a természettől kapott örökségünk a gyermekeink részére valaha is átadhatóak legyenek és maradjanak. Te ezt a munkát választottad, amihez ezúton Őszinte Tisztelettel gratulálok és büszke vagyok – több oknál fogva is egyébként –, de azért is amit teszel e vonatkozásban a barátságunkra. Kevés ember képes ilyen odaadással és állhatatossággal bármiért is tenni, egyáltalán. Az elszántságodhoz kaptál a Mennyei Atyától egy olyan képi látásmódot, ami azt gondolom nem véletlenül jutott részedül, hiszen ezt az általad kitűzött célt szolgálja. Légy ezért hálás az égieknek, hisz nagy ez a kegy melyben az eléd állított feladatok elvégzése, szolgálata érdekében részesültél. Amit teszel, tesztek, az "anyagi" természetű világ szavaival (a tévés szakma szavaival) megfogalmazva VÉRPROFI! A sors különös ajándéka még a számodra – érzésem szerint –, hogy ebben olyan segítőd van, mint a kislányod, hiszen az anyagaitok, szinte mindegyikének része, részese ő is. Sok unalmas, hétköznapi, kommerciális próbálkozásnak voltam pályám során szemtanúja. Mind-mind az első tíz másodpercben elárulta önmagáról, hogy nem érdemes arra, hogy a megtekintéséhez a hozzá szükséges elektromos energiát pocsékolja az ember. Amit Ti teremtettetek, az gazdagította a vidékről, a természetről, flóráról és faunáról egyaránt, nekünk emberek számára birtokba vehető audiovizuális tőkénket, mely ilyetén módon, az informatika segítségével egyben humántőkéjévé is válik ennek a "kis közösségnek", melyet "egyszerűen" úgy is nevezhetünk, hogy társadalom. Egyszerre nevelő és tanító. Egyszerre felelősségteljes és szigorú. Egyszerre őszinte és határozott. Egyszerre természetes és nagyon magas szinten, bölcsen kritikus. Olyan utat mutattok amin a többi embernek "csupán" már csak "járni" kellene megtanulni... Nem tudom valaha is képesek leszünk-e erre. Bízom benne, hogy egyre több emberben érik meg az anyagaitok láttán a felismerés, mely felelős magatartásban és "cselekvő teremtésben" manifesztálódik majd, hiszen nem szabad elfelejtenünk soha, hogy jelenünket ugyan őseinktől kaptuk örökül, de ugyanakkor azt is szem előtt kell tartanunk, hogy majdani utódainktól is kaptuk azt kölcsön...

Kívánhatnám itt e sorok végeztével, hogy "csak így tovább", meg hogy "még ajándékozzatok meg bennünket közönséges földi halandókat hasonló képekkel, összeállításokkal", meg hogy "csak így tovább" és hasonló közhelyeket (melyek ugyanakkor a Ti vonatkozásotokban teljes mértékben a megfelelő súlyú, és megalapozott jókívánságok lennének), de, ha megbocsájtod én ennél sokkal önzőbb ember vagyok - hisz ismersz!!!-, így csak annyit kívánok, hogy még sokáig mondhassam el mindenkinek, akinek csak tudom, hogy ezeket az anyagokat az én Barátom készítette!

Munkátokhoz kívánok Neked és Varga Kisasszonynak, és persze valamennyi munkatársatoknak kitartást és sok megbecsülést!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Baráti üdvözlettel: Laskai István