Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nyaralás, és a vízpart.

2008.06.27

Mielőtt beköszönt a nyár, gondosan tervezgetjük, hogy hol, is töltődjünk fel, hol is töltsük szabadságunkat?

Mint azt a gyakorlat is mutatja, a vízpart optimális a regenerálódásra, hiszen a lételemünk ilyenkor sem hagy bennünket cserben. Hűst, nyugalmat, és kikapcsolódást biztosít.

Kép

A fokozódó vízparthoz kötődő igények ellenére, a vadkempingezés ideje letűnőben van.

Örömmel találkoztam a minap egy olyan lehetőséggel, ahol a zajos strandok helyett, a természetbe olvadva élvezhetjük a nyugalmat, Ráadásul mindezt családias keretek között. Kép

Itt valóban csend honol. Csak ritkán hallani egy – egy autó zaját. Helyette napkeltétől napnyugtáig hallgathatjuk a természet hangversenyét. A horgászni vágyóknak csupán néhány lépést kell tenni, és máris hódolhatnak ősi szenvedélyüknek. A zsákmány nem garantált, azonban több, 10, és akár 20 kilós hal is részesítette feledhetetlen élményben ezen a helyen zsákmányolóját.

Aki az ős természetre vágyik, alig 20 méterre itt a folyó Tisza ártere, és kicsivel bentebb magát a Tiszát találjuk.

A Tisza gátja mellett, láthatunk szürke marha gulyát, és őshonos állatokat az alföldi rónaságban. Bizonyára eszünkbe jut a Toldi idézet „Válunál az ökrök szomjasan delelnek”

Kép

Itt, ha kellő tiszteletet adunk a természetnek, olyan csodákat mutat az nekünk, ami felülmúlik elképzeléseinken, és a természet varázsa jó időre garantálja testi, - lelki nyugalmunkat. (Több kép)

 Fogadalom

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.